dimarts, 10 de maig del 2016

Junts contra la fam

Avui les Llunes, els Sols, els Planetes i els Mags i Magues hem compartit una estona i ha estat una estona molt especial ja que hem estat parlat de la Fam, sí, aquest curs l'Escola s'ha afegit al Projecte de la Cursa contra la Fam i avui hem iniciat la fase de sensibilització. 

La Vanessa ens ha preguntat si sabíem que era tenir gana, què ens passava quan en teníem i què podíem fer quan notàvem que la gana era present. Les respostes han estat molt semblants: tenir gana era quan necessitàvem menjar, quan tenim ens fa soroll la panxa i notem que tenim ganes de buscar alguna cosa per tenir per energia i per sort tots nosaltres podem demanar menjar a l'Escola, a casa... tot tenim la nevera o un rebost amb menjar, però resulta que no a tot arreu és així i tenim nens que passen fam, és a dir que no tenen res per menjar i per aquest motiu cal ser conscients de la sort que tenim i conscienciar-nos d'això i com hem dit alguns no hem de tirar el menjar, som molt afortunats. 

Doncs tots junts hem conegut a la BRUIXA KWAISHIORKOR, en KELILE, l'UGULI en un conte que on la Fam estava vestida d'aquesta bruixa, una bruixa que tenia atemorit el poblat d'en Kelile



La bruixa s'emportava al nens petits i justament és quan neix la germana petita del protagonista quan aquest aquest decideix pensar com pot fer fora a la bruixa i aixi evitar que s'emporti a la seva germana que ha acabat de nèixer. Visita al  més savi del poblat, que no té la solució i l'envia a l'arbre sagrat que tampoc el pot ajudar... però tot d'una i amb l'ajuda del seu mono es recorda que la bruixa és al·lèrgica als cacahuetes i decideix fer farinetes  i quan la bruixa s'apropa i nota l'olor dels cacahuets es comença a posar vermella i marxa per sempre més.
























Seguirem parlant del tema i en breu us informarem de com serà la cursa i de tot el que podem anar fent!

Petonets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada